Uit een enquête van de Game Developers Conference blijkt dat zestien procent van de gameontwikkelaars momenteel een virtual reality-project heeft lopen. Een jaar geleden lag dat percentage nog op zeven procent.

Gameontwikkelaars lopen warm voor virtual reality

De Game Developers Conference, een evenement dat elk jaar in maart plaatsvindt en een conferentie is voor gameontwikkelaars, heeft een enquête gehouden onder gamemakers, om te achterhalen hoeveel procent momenteel aan vr-projecten werkt. Zestien procent, om precies te zijn. Een jaar geleden was dat nog zeven procent, wat dus een stijging van negen procentpunten is. Game developers richten zich nog wel voornamelijk op pc- en mobile gaming, maar virtual reality neemt wel snel in populariteit toe, volgens die onderzoek.

De enquête is gehouden onder tweeduizend gameontwikkelaars van over heel de wereld. Van 14 tot en met 18 maart vindt de Game Developers Conference plaats in San Francisco, waar, volgens de enquêteurs, virtual reality gaming een prominente plek zal innemen. De conferentie wordt er nog niet door overgenomen, maar populair is het wel. Daarnaast heeft vijftien procent van de gamemakers aangegeven aan een virtual reality game te willen werken, ten opzichte van zes procent vorig jaar. Oculus Rift wordt als de meeste belangrijke bril gezien.