Een achttienjarige student uit Mexico heeft een bh ontwikkeld die in staat is borstkanker te detecteren, dankzij slimme sensoren. De moeder van deze jongeman heeft helaas beide borsten verloren als gevolg van deze ziekte.

Slimme bh kan borstkanker vroeg ontdekken

Een middelbare scholier uit Mexico heeft een slimme bh ontwikkeld die borstkanker in een vroeg stadium kan detecteren. De moeder van deze jongen heeft helaas beide borsten verloren als gevolg van deze ziekte. Dat was voor Julian Rios Cantu reden genoeg om actie te ondernemen. Wanneer borstkanker vroeg wordt gesignaleerd, dan zijn de overlevingskansen ontzettend groot. Desondanks vergeten veel vrouwen (maar ook mannen kunnen de ziekte krijgen) hun borsten op consequente momenten te controleren op kanker.

Cantu bedacht daarom EVA: een slimme bh die in staat is borstkanker in een vroeg stadium te ontdekken. Aan boord zitten bijna tweehonderd sensoren die de borsten in de gaten kunnen houden. Niet alleen de temperatuur, maar ook de omvang en het gewicht wordt bijgehouden. Mocht er ook ergens een toename geconstateerd worden op het gebied van de bloedstroming, dan kan dat inhouden dat er ergens een tumor aanwezig is. Het is vooralsnog niet bekend of een dergelijke bh in productie wordt genomen en straks te koop zal zijn.