De makers van 1Password hebben aangekondigd dat er ook een Apple Watch-applicatie van de wachtwoordmanager beschikbaar is. Mocht je al een Apple Watch in bezit hebben en de 1Password-app op je iPhone hebben staan, dan kun je hem meteen gebruiken.

1Password uit voor Apple Watch

Op dit moment rolt ontwikkelaar Agile Bits, de makers van 1Password, een update uit voor de iOS-applicatie van 1Password, zodat de app ook werkt met je onlangs gekochte Apple Watch (mocht je hem al in je bezit hebben). Dat maakt het bedrijf bekend in een eigen blogpost. Met de app kun je snel relevante en alleen voor jou bestemde informatie opzoeken en vinden op het moment waarop jij dat nodig hebt, zonder dat je daarvoor je telefoon uit je broekzak hoeft te halen. Je kunt zelfs gebruikmaken van die handige eenmalige wachtwoorden.

Omdat Apple Watch-applicaties in feite extensies van de bestaande of nieuwe apps zijn, is het handig om nu alvast voor een update te zorgen, zeker wanneer je nog geen Apple Watch hebt en hem wel van plan bent te gaan kopen. Gebruikers zijn namelijk in staat de applicaties op hun iPhone alvast te voorzien van een update waar die extensie in zit, dus is het mogelijk om iedereen alvast klaar te stomen voor de Apple Watch. In principe kunnen alle 1,2 miljoen beschikbare iOS-apps een extensie uitbrengen via de App Store.

En dat schijnt al volop gedaan te zijn, als we Apple mogen geloven. Tim Cook, directeur van van het bedrijf uit Cupertino, heeft in een brief aan Apple-medewerkers laten weten dat er sinds begin april al duizenden applicaties voor de Apple Watch door ontwikkelaars bij Apple ingediend zijn. Cook geeft aan dat de snelheid waarmee nieuwe apps worden aangemeld nog steeds dagelijks toeneemt waardoor het aanbod van apps bij de lancering van het horloge zeer groot moet zijn. Je vindt de 1Password-update via de onderstaande downloadlink.