We noemden de Asus ZenWatch 3 al een van de betere smartwatches met Android Wear. Het apparaat heeft een mooi ontwerp en draait op het toegankelijke OS van Google. Maar helaas was er met deze derde iteratie in de ZenWatch-reeks niet langer de mogelijkheid een nieuw horlogebandje aan te koppelen. De aansluiting is namelijk niet universeel. Een Kickstarter-campagne brengt daar verandering in.

Adapter voor de Asus ZenWatch 3

SteelConnect heeft al diverse adapters ontwikkeld voor smartwatches als de Pebble Steel, Moto 360 en de Apple Watch. Aangezien er genoeg vraag is naar de ZenWatch 3, besloot het een Kickstarter-campagne te lanceren om geld te verzamelen voor een adapter voor de ZenWatch 3.

De AZ3 werkt heel eenvoudig: nadat de oorspronkelijke connector verwijderd is, kunnen gebruikers de AZ3 aankoppelen. Daarna is het mogelijk om elk 22 mm horlogebandje aan te koppelen. Daarmee lost SteelConnect een probleem op dat in meerdere verschillende ZenWatch 3-recensies genoemd werd op.

Niet direct van Asus

Het dient wel opgemerkt te worden dat de accessoire niet direct in samenwerking met Asus ontwikkeld is. Op Reddit liet SteelConnect weten dat het contact met Asus had opgenomen, maar niet de precieze afmetingen van de connector te horen kreeg. In plaats daarvan heeft het bedrijf de oorspronkelijk aangekoppelde connector moeten opnemen, en aan de hand daarvan een aantal prototypes ontwikkeld. Het is dus geen product direct van Asus.

Het doel van de Kickstarter-campagne is overigens al behaald. SteelConnect had als doel 5.300 euro op te halen, en staat na enkele dagen al op meer dan 6.600 euro. Daarmee komt de connector er sowieso. Donaties zijn nog altijd mogelijk. Vanaf 28,40 euro krijg je een AZ3-connector thuis geleverd. Een nieuw bandje moet los aangeschaft worden.