Er zijn ontzettend veel fitnesstrackers te koop. Maar welke trackers behoren nu toch echt tot de besten? In dit artikel zetten we er vijf op een rijtje.

De beste fitnesstrackers van 2017

Eenvoudig gezegd is de fitnesstracker een stappenteller, die al dan niet met andere sensoren gecombineerd wordt om wat meer dan het aantal stappen te tellen. Sensoren zoals een gyroscoop zijn relatief gebruikelijk binnen de categorie om intensiviteit van een activiteit te meten. Bijna alle ‘goede’ fitnesstrackers zijn voorzien van een app die de verzamelde data interpreteert en vertaalt naar grafieken, overzichten en tips. Deze categorie is ook zeker niet vreemd van een beetje gamification, en dus zul je bij de meeste apps zaken als badges en stickers kunnen verdienen die je belonen voor een gezonde en actieve levensstijl. Lees meer over wat een fitnesstracker is.

Hieronder vind je een overzicht van de beste fitnesstrackers van dit moment. De fitnesstrackers staan niet op volgorde, maar bespreken we willekeurig.

Fitbit Charge 2

De Fitbit Charge 2 is op dit moment de beste fitnesstracker die je kunt kopen. Het oled-scherm kan behoorlijk wat informatie weergeven en de accu gaat (bijna) vijf dagen mee. Toegegeven, het apparaatje is duurder dan gemiddeld, maar daar krijg je ontzettend veel features en automatische tracking voor terug. Wanneer je de Charge 2 vergelijkt met een sportsmartwatch, dan valt de prijs ook alweer mee, aangezien deze tracker deels smartwatch is en deels fitnesstracker is. Daarnaast is er ook een hartslagmeter aanwezig.

Lees meer over de Fitbit Charge 2 in onze uitgebreide recensie.

Fitbit Flex 2

Vind je zo'n groot scherm op je fitnesstracker minder fijn en wil je er bijvoorbeeld ook mee zwemmen, dan kun je denken aan de Flex 2 van Fitbit. Deze kleine tracker is op meerdere manieren te dragen en gaat ook bijna vijf dagen mee op een volle accu. Daarnaast is de Fitbit Flex 2 ook ontzettend betaalbaar, maar daarentegen hoef je ook geen hele uitgebreide data te verwachten. Als je dat niet erg vindt en het gebrek aan een hartslagmeter stoort je ook niet, dan kun je al heel snel goed uit de voeten met de (basale) eigenschappen van de Flex 2.

Lees meer over de Fitbit Flex 2 in onze uitgebreide recensie.

 Xiaomi Mi Band

Als het op de prijs aankomt, dan zijn er maar weinig fabrikanten die zo veel features kunnen verpakken voor zo'n lage prijs. Hoewel de Xiaomi alweer een tijdje op de markt is, is het nog steeds één van de betere opties op het gebied van prijs/kwaliteit, waar je weinig voor hoeft in te boeken. De fitnesstracker mag misschien ietwat basaal zijn in vergelijking met de rest van het aanbod in dit artikel, maar dat neemt niet weg dat je de tracker voor activiteiten als rennen, joggen en fietsen prima als ondersteunend middel kunt gebruiken.

Lees meer over de Xiaomi Mi Band in onze uitgebreide recensie.

Xiaomi Mi Band review feature

Samsung Gear Fit 2

De Samsung Gear Fit 2 is ook nog altijd een meer dan geschikt apparaat en is qua mogelijkheden goed te vergelijken met de Fitbit Charge 2. Sindskort is het ook mogelijk de Gear Fit 2 te koppelen aan een iPhone, aangezien Samsung die app eindelijk beschikbaar heeft gemaakt voor iOS. Daardoor wordt deze tracker voor meer mensen een stuk interessanter. Naast een accuduur van drie tot vier dagen, biedt de Gear Fit 2 veel data aan op het 1,5"-scherm en is er gps ingebouwd. En ook dat heeft niet elke fitnesstracker, wat het een uniek onderdeel maakt.

Garmin Vivofit 2

Hij is compact, kan worden gekoppeld aan Android én iOS en de accu gaat bijna een jaar mee: de Garmin Vivofit 2 kan op dit lijstje niet ontbreken. Bovendien is het apparaatje waterdicht, waardoor je hem dus ook tijdens het zwemmen kunt gebruiken. Deze fitnesstracker is bij uitstek geschikt voor dagelijks gebruik voor wandelaars, maar kan ook worden gebruikt om je slaap in kaart te brengen, bijvoorbeeld. De andere mogelijkheden zijn wellicht wat mager, maar de accuduur en waterdichtheid zijn hele sterke pluspunten van de Vivofit 2.

Extra: TomTom Touch

Nee, de TomTom Touch deed het niet heel goed in onze recensie, maar biedt sporters wel een unieke functie aan: het meten van je vetpercentage. Dat is niet alleen voor sporters handig, maar ook voor de mensen die middels fitness proberen af te vallen en zodoende een handig hulpmiddel hebben. Verder is de Touch wel ietwat basaal en kan daardoor als duur worden ervaren, maar momenteel tref je nergens de unieke mogelijkheid aan je vetpercentage te meten. Dit unieke verkooppunt zorgt, ondanks onze bevindingen, toch voor een aanbeveling.

Lees meer over de TomTom Touch in onze uitgebreide recensie.

Meer tips en adviezen

Op onze tips en advies pagina vind je meer tips, achtergronden en adviezen over wearables als smartwatches, virtualrealitygear en fitnesstrackers.