Als je de Apple Watch hebt aangeschaft wil je natuurlijk wel wat handige en leuke apps erop gebruiken. We zetten vijf apps op een rijtje die elke eigenaar van een Apple Watch geprobeerd moet hebben.

Apps voor de Apple Watch

Apple heeft met trots haar Apple Watch gelanceerd, één van de meest slimme smartwatches die op dit moment verkrijgbaar zijn op de markt. Het bijzondere aan de Apple Watch is de balans die Apple moet vinden tussen slim, en stil. Daarmee bedoelen we: je wilt dat je smartwatch slimme dingen kan doen, maar tegelijkertijd moet het slimme horloge slechts een extensie zijn van je telefoon, en niet een apparaat dat je tijd opslokt.

De eerste apps zijn nu al verkrijgbaar, en het is duidelijk dat vele ontwikkelaars met hetzelfde vraagstuk aan het worstelen zijn als we net hierboven beschreven. Sommige apps kunnen simpelweg teveel, waardoor het gebruik ervan onnodig gecompliceerd wordt, terwijl andere apps simpelweg niet thuishoren op een horloge. Dat is ook niet zo gek, want ook de ontwikkelaars kunnen nog maar net aan de slag met de Apple Watch, en hebben dus nog maar heel kort hun apps kunnen testen. Toch zijn er ook een aantal apps die het wel goed doen, die je informatie op een snelle en efficiente informatie presenteren, zodat je niet meer je telefoon uit je zak hoeft te halen. We zetten vijf van zulke apps op een rijtje, om je te helpen met het installeren van de eerste apps voor je Apple Watch.

Runtastic

Apple wil van de Apple Watch de ultieme fitness-gadget maken, en dat lijkt ze goed te gaan lukken. Helaas is de Fitness app van Apple zelf niet altijd even handig, vooral omdat je veel moet swipen op je horloge totdat je alle informatie kunt zien. Van de alternatieven die op dit moment beschikbaar zijn is Runtastic ongetwijfeld de beste keuze, om twee redenen: de app ondersteunt verschillende type workouts, en laat alle informatie zien op één scherm. Je kunt je dus gewoon compleet focussen op je workout, zonder dat je eerst een minuut met je Apple Watch zit te pielen. Dat is precies waar de Apple Watch zo goed in kan zijn. Als je toch wilt swipen kan je met één swipe je muziek aanzetten, zonder de Runtastic app te verlaten.

Runtastic

Dark Sky

Dark Sky is een goed voorbeeld van een app die gewoon thuis hoort op de Apple Watch. Het checken van het weer is iets waarvoor je niet een aantal websites of apps wilt openen, maar gewoon in één oogopslag wilt kunnen aflezen. Dat kan met Dark Sky, een weer-app die je in één oogopslag de juiste informatie presenteert, van de temperatuur tot het aantal verwachte centimeters sneeuw. Het is makkelijk, snel en efficient, precies wat je verwacht van een snelle en slimme app.

Dark Sk

Shazam

Één van de eerste indrukwekkende iPhone-apps is nu ook te gebruiken op de Apple Watch: Shazam. Iedereen kent wel het moment dat je een lekker nummer hoort op de radio, maar je geen idee hebt hoe het nummer heet. Shazam kan de muziek herkennen middels een aantal geavanceerde algoritmes, zodat je binnen enkele seconden weet waar je naar aan het luisteren was. Toch kan het soms zo zijn dat je al te laat bent als je eerst helemaal je teleofon uit je zak moet pakken en de app moet zoeken. Met de app voor de Apple Watch wordt dat probleem helemaal opgelost, middels een simpele interface die binnen enkele seconden gebruikt kan worden. De app is wel slechts een koppeling met je telefoon, dus je telefoon doet al het werk, maar dat is niet erg gezien de app razendsnel werkt.

Shazam

 

Calculator+

Dit is zo'n app waar je misschien niet meteen aan zou denken bij het kopen van een Apple Watch, maar die wel enorm handig is. Er zijn nu al tientallen rekenmachines verkrijgbaar voor de Apple Watch, maar op de één of andere manier weten de meesten niet echt goed gebruik te maken van het scherm van Apple's horloge. Calculator+ is een welkome uitzondering, met een handige interface en zelfs allerlei wiskundige tekens die je kunt gebruiken. De volgende keer dat je snel iets moet uitrekenen hoef je niet meer op zoek naar een rekenmachine of je iPhone uit je zak te halen, maar kan je zo op je pols gewoon snel uitrekenen wat je wilde weten.

Calculator+

Trivia Crack

De meeste apps op dit lijstje zijn snel en handig te gebruiken, en bieden je informatie in één oogopslag. Laten we voor de laatste app eens kijken naar Trivia Crack, een app die je wel wat meer tijd laat besteden op je Apple Watch. Het is misschien niet waar de Apple Watch voor bedoeld is, maar dat neemt niet weg dat het soms ideaal is om even een spelletje op je pols te spelen, bijvoorbeeld in de bus. Het systeem is simpel: je doet mee aan een quiz, terwijl je strijdt tegen een andere speler. De interface is simpel, en het is verslavend om soms even snel een vraag te beantwoorden via je pols. Je kunt dus op dode momenten even snel een ronde spelen, zonder dat je gelijk een telefoon of tablet uit je zak hoeft te halen.

Trivia Apple Watch