Eerder deze week hebben we vijf redenen om geen Apple Watch te kopen onder elkaar gezet maar er zijn natuurlijk ook genoeg redenen om dit wel te overwegen. Zelfs als de redenen in dit artikel je gaan overtuigen kun je de Apple Watch in Nederland helemaal niet kopen, maar in aanloop naar de onvermijdelijke lancering Apple's horloge in Nederland kunnen we het niet laten en willen we toch een paar redenen op een rij zetten om een aanschaf van dit nieuwste Apple-product te overwegen.

1. Je wilt het gewoon meemaken

2015 lijkt het jaar van de wearable, en dan vooral van de smartwatch, te worden. Als je een iOS gebruiker bent is de Apple Watch één van de weinige serieuze opties die je kunt overwegen om aan te schaffen. Apple heeft natuurlijk voor zijn eigen product de allerbeste integratie en optimalisatie in petto en dus kun je er nu alvast vanuit gaan dat die het best werkende horloge in combinatie met je iPhone gaat zijn. Als Android-gebruiker heb je natuurlijk een hoop meer keuzes, maar de Apple Watch is er daar niet een van.

2. Je wilt je fitness niveau in kaart brengen

De Apple Watch heeft de nodige fitness gerelateerde opties en sensoren. De combinatie van een stappenteller en een hartslagmeter moet ervoor zorgen dat je na het dragen van een de Apple Watch goed kan inschatten hoe actief je die dag bent geweest, hoeveel calorieën er zijn verbrand en waar er ruimte voor verbetering is. Door zelf in te stellen doelen kun je proberen structurele aanpassingen te maken in je dagelijkse patronen, aanpassingen die in een gezonder leven moeten, kunnen, resulteren.

3. Je overweegt er 2 te kopen

Hoe kan een dubbele aanschaf een enkele aanschaf nu interessanter maken? Nou, de Apple Watch introduceert een hele aanbod aan "nieuwe" manieren om met elkaar te communiceren. Die communicatiemiddelen zijn natuurlijk alleen maar interessant als je iemand hebt die ook zo'n klokje om heeft. Het sturen van emoticons, je hartslag, kleine tekeningen en tap-patronen zal ongetwijfeld binnen een bepaalde subgroep van de Apple-gebruikers al snel geïntegreerd zijn in het arsenaal aan moderne communicatie.

Apple Watch

4. Het is een van de mooiste slimme horloges

Smaken verschillen en er zullen zat mensen zijn die de Apple Watch erg lelijk vinden. Maar er zullen ook hordes mensen zijn dit de Apple Watch er wel heel cool uit vinden zien, en door het extreem grote aanbod aan verschillende afwerkingen, materialen en bandjes is er voor een groot deel van de consumenten vast een combinatie die tot de verbeelding spreekt, of gewoon goed bij je favoriete outfit past. Want Apple ziet het horloge wel als fashion-item en heeft daardoor, het meest van alle andere fabrikanten tot nu toe, veel aandacht besteed aan het uiterlijk.

5. Je hebt een iPhone 6 of 6 Plus

Ik ben dol op mijn iPhone 6 plus maar het is wel een joekel van een apparaat. Als gevolg van het formaat is het lang niet altijd handig om de telefoon uit mijn broekzak, binnenzak, of tas te vissen als ik een notificatie hoor binnenkomen. Het horloge kan de noodzaak om je - onhandig grote - telefoon op te pakken drastisch verminderen. Ik zit een paar uur per dag op de fiets en het lijkt mij erg handig om berichten en oproepen direct op mijn pols te zien binnenkomen.

Bonus: De toekomst om je pols voor een euro per dag

Als je de 38mm Sport-versie overweegt kost de Apple Watch 350 euro. De volgende generatie gaat ongetwijfeld beter zijn en wordt, als het verleden een goede indicatie is, over een jaar geïntroduceerd door Apple. In het eerste jaar kan je echter een voorschot nemen op de toekomst voor ongeveer een euro per dag.

Dit zijn vijf argumenten om wel een Apple Watch aan te schaffen, maar er zijn natuurlijk ook argumenten om voorlopig niet voor Apple's slimme horloge te kiezen. Ga jij voor een Apple Watch?