Met de warme dagen in het vooruitzicht, zouden bepaalde wearables wel eens handig uit kunnen komen. Wearables Magazine heeft een aantal wearables op een rijtje gezet voor een heerlijke zomer. In dit artikel behandelen we onder andere een pet om te koelen en een handige UV-detector.

1. Spree SmartCap

Terwijl de meeste fitness-liefhebbers gebruik maken van een wearable die je om bijvoorbeeld je pols of borst moet doen, is Spree op de markt gekomen met een SmartCap. Alhoewel het begon met slechts een hoofdband, eindigde het bedrijf met een slimme pet die jou via een applicatie van de nodige gegevens voorziet. Zo kun je in de gaten houden hoe hard je loopt, kun je jouw lichaamstemperatuur volgen, wordt je hartslag gemeten en worden de verbrande calorieën in de gaten gehouden. Daarnaast is de pet waterdicht en werkt hij vlekkeloos samen met de Spree Fitness App. Met de applicatie kun je onder andere doelen instellen. De petten zijn via BestBuy in vier verschillende kleuren leverbaar: zwart, wit blauw en roze. De petten kosten 200 dollar.

Spree SmartCap

2. June van Netatmo

June van Netatmo is de wearable voor zonliefhebbers die niet blootgesteld willen worden aan te veel zonlicht. June beschikt over een prachtig design en lijkt erg veel op een sieraad. Het is echter slimmer dan dat. De gadget meet namelijk de hoeveelheid zon waaraan je bent blootgesteld. Via de bijbehorende June App, die je volledig in kunt stellen op jouw huidtype, wordt je realtime op de hoogte gebracht van het UV-licht waaraan je bent blootgesteld. Ook krijg je advies over welke factor zonnebrand je het best kunt gebruiken, of het al tijd is om de zon uit te gaan en of het verstandig is om een hoed of pet op te zetten. Daarnaast krijg je ook een voorspelling voor de komende dagen. Met deze wearable kun je dus met een gerust hart in de zon zitten. De app werkt helaas alleen op iOS. De wearable is leverbaar in de kleuren platina, goud en grijs. Voor 129 euro ben je via de officiële website van Netatmo de eigenaar van June.

3. Trago Cap + Bottle

Een andere handige wearable, is de slimme drinkfles van Trago. Zeker in de zomer is het soms moeilijk om in te schatten hoeveel water je nodig hebt en daarvoor biedt deze drinkfles nu dus uitkomst. 's Werelds eerste slimme drinkfles, zo wordt de fles genoemd. De Trago Cap kan op iedere drinkfles worden geschroefd en verbonden worden aan je smartphone door gebruik te maken van Bluetooth. Via de bijbehorende app kun je bijhouden hoeveel je gedronken hebt. De applicatie vertelt je daarbij ook gelijk hoeveel water je op die dag nog moet drinken. Daarbij werkt Trago vlekkeloos samen met andere sport-apps. Op dit moment kun je op de officiële website van Trago alvast een cap met fles bestellen. Het is de bedoeling dat ze in augustus geleverd gaan worden. De prijs bedraagt 49 dollar.

Trago Cap + Bottle

4. Cosinuss° One

De Cosinuss° One maakt het mogelijk om tijdens het sporten de lichaamstemperatuur in de gaten te houden. Het oordopje is makkelijk in gebruik. Je hoeft hem alleen in je oor te pluggen, kunt hem vervolgens met iedere sportsapp connecten die jij wil om de hartslag in de gaten te houden en vervolgens word je voorzien van de nodige informatie. Het oordopje, dat je overigens in zowel je linker- als je rechteroor kunt pluggen, is grondig getest door atleten. Je kunt er ook voor kiezen om de Cosinuss° One te koppelen aan de bijbehorende Cosinuss° One app. Vanaf dat moment kun je tevens de lichaamstemperatuur volgen. Het oordopje komt uit Duitsland en is voor 149,90 euro te koop op de website van Cosinuss°. Hij is leverbaar in de kleuren zwart, blauw en roze.

5. Wristify

Of we er deze zomer nog van kunnen gaan genieten, is nog afwachten. Maar de Wristify moet voor verkoeling zorgen tijdens warme dagen. Het apparaat zorgt ervoor dat je pols gekoeld wordt en niet veel later zul je merken dat ook je algehele lichaamstemperatuur zakt. Helaas heeft het bedrijf nog niet naar buiten gebracht wanneer we de wearable kunnen verwachten. Met een beetje geluk kunnen we hem komende zomer nog verwachten. Zeker gezien het feit dat het bedrijf achter de gadget in de afgelopen zes maanden 500.000 dollar heeft binnengehaald. Via de officiële website van EMBR Labs kun je je in ieder geval inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Saillant detail is dat het apparaat in de winter ook goed te gebruiken is. Hij kan namelijk ook voor warmte zorgen.

Meer tips en adviezen

Wil je meer lezen over wearables als smartwatches en fitness trackers? Of wil je tips over het gebruik of de aanschaf van deze wearables? Neem dan onze tips en adviezen door.