Google schijnt de afgelopen tijd gewerkt te hebben aan een concurrent voor de Oculus Rift en de HTC Vive. De zoekgigant heeft naar verluidt ook alweer de stekker uit het project getrokken. Dat hebben bronnen die bekend waren met de plannen van Google in ieder geval laten weten aan Recode.

Google trekt stekker uit stand-alone VR-bril

Google heeft ervoor gekozen om niet verder te werken aan zijn stand-alone Virtual Reality-bril. Het eerdergenoemde medium verwacht dan ook dat het bedrijf zich volledig gaat richten op het ontwikkelen van mobiele VR. Daartoe behoren onder andere het ontwikkelen van gereedschappen voor bedrijven om apps en games te maken. Google, dat we al kennen van zijn Cardboard headset, wilde overigens niet reageren op het bericht dat door Recode de wereld in werd gebracht.

Recode wist wel te melden dat het VR-project groots werd aangepakt. Zo schenen zo'n vijftig werknemers in een apart team te werken aan het project. Het bedrijf uit Californië maakte voor de stand-alone bril overigens ook geen gebruik van Android, maar werkte volgens de bron aan een eigen besturingssysteem om de headset op te laten draaien. In welk stadium de ontwikkeling van de VR-bril zich bevond, wist de bron niet te melden.