Het zat er al enige tijd aan te komen, maar inmiddels heeft Xiaomi zijn Virtual Reality-bril eindelijk gelanceerd. Het gaat om de Xiaomi Mi VR Play, die gemaakt is voor smartphones van 4.7 inch tot en met 5.7 inch. Het is voor het eerst dat de Chinese fabrikant zich richt op de Virtual Reality-markt.

Xiaomi lanceert VR-bril Mi VR Play

Xiaomi heeft op donderdag zijn eerste virtual reality-headset op de markt gebracht. De bril is bedoeld voor smartphones van een formaat tussen de 4,7 en 5,7 inch. Het bedrijf koos ervoor om de VR-markt te betreden om een breder publiek kennis te laten maken met de wereld van VR. Om dat te kunnen bereiken kunnen een aantal gelukkigen het apparaat voor slechts één Chinese Yuan, zo'n 14 eurocent, in huis halen. Er zit echter wel een addertje onder het gras.

De lage prijs geldt namelijk alleen voor Bèta-testers en het is duidelijk dat je daar niet zomaar toe behoort. Na de bekendmaking begin augustus waren er namelijk binnen no-time één miljoen aanmeldingen om de Virtual Reality-bril te gaan testen. Hoeveel mensen er uiteindelijk gelukkig gemaakt gaan worden met de Mi VR Play, is niet bekend. Ook is er nog niets bekend over de uiteindelijke prijs en de beschikbaarheid van het apparaat. Wat overigens vooral opvalt aan de bril, is dat hij over een ritssluiting beschikt. Die is mogelijk toegevoegd om de smartphone beter vast te kunnen houden.