We hebben er even op moeten wachten, maar een aantal horloges uit de Samsung Gear-reeks is inmiddels ook te gebruiken met iOS-smartphones. Het gaat om de Gear S3 (zowel de Gear S3 frontier als de Gear S3 classic), de S3 Special Edition ontworpen door BALR en de Gear S2. Al die smartwatches van Samsung waren tot aan dit nieuws slechts compatibel met Android-smartphones.

Lang op moeten wachten

Liefhebbers hebben lang moeten wachten op het moment dat de Samsung Gear-smartwatches compatibel werden met iOS. Het bedrijf had al in 2015 bevestigd dat er in januari 2016 ondersteuning zou komen. Toentertijd gebeurde het echter niet. Nu heeft Samsung, liefst een jaar later dan eerder was aangekondigd, er alsnog voor gezorgd dat de horloges ook gebruikt kunnen worden in samenwerking met een iPhone.

Hoe kun je de Gear S app downloaden?

Liefhebbers die hun Samsung smartwatch graag willen verbinden aan hun iOS-apparaat, dienen de Samsung Gear S app op te zoeken in de App Store. Zodra die app gevonden is, kan hij gedownload en geïnstalleerd worden. Op het moment dat je 'Connect to Gear' ziet, kun je jouw smartphone aan het horloge vrebinden. Een kind kan de was doen. De ondersteuning geldt voor toestellen vanaf de iPhone 5-reeks.