Moederbedrijf Under Armour heeft bekendgemaakt dat er 150 miljoen accounts van dochteronderneming MyFitnessPal zijn buitgemaakt in een grootschalig gegevenslek. Informatie als namen, e-mailadressen en hashed wachtwoorden liggen op straat, maar financiële informatie, zoals creditkaartnummers, niet.

MyFitnessPal is gehackt

Under Armour, het sportmerk dat ook apps en slimme wearables aanbiedt, meldt dat MyFitnessPal is gehackt en dat er accountgegevens van 150 miljoen gebruikers zijn buitgemaakt. Binnen die gegevens staant namen, e-mailadressen en hashed wachtwoorden, maar geen zaken als financiële informatie over identiteitsnummers. Hoewel er dus niet echt gevoelige informatie op straat ligt, is dit wel enorm vervelend voor alle getroffen gebruikers. Dit zal waarschijnlijk ook een impact gaan hebben op de waarde van Under Armour op de beurs.

Under Armour zegt dat het vorige week op het gegevenslek is gewezen, maar dat de gegevens al in februari zijn gestolen. Het sportmerk heeft gebruikers al op de hoogte gesteld en heeft nauw contact met de politie om uit te zoeken wie hier achter zit. Ook wordt er samengewerkt met databeveiligingsbedrijven. Mocht je het nog niet gedaan hebben, dan doe je er goed aan nú je wachtwoord van MyFitnessPal te wijzigen. Mocht je dat wachtwoord ook voor andere diensten gebruiken, dan raden we aan die wachtwoorden ook meteen te veranderen.