Asus heeft op twitter een teaser gepost, met de datum 31 augustus erin. Vermoedelijk wordt dan in Berlijn de nieuwe Asus Zenwatch 3 gepresenteerd, de eerste ronde smartwatch van de fabrikant.

Rond scherm

Details over de Asus Zenwatch 3 zijn enkele dagen geleden al via de Amerikaanse elektronicawaakhond FCC naar boven gekomen. Daaruit bleek dat het gaat om een smartwatch met een rond scherm. Later lekten plaatjes van een smartwatch waarvan wordt vermoed dat het de Asus Zenwatch 3 is.

asus-zenwatch-3-lek-foto-2

Zenwatch

Nu is dus ook de waarschijnlijke datum van de officiële bekendmaking van het slimme polssieraad door Asus zelf naar buiten gebracht. Het kan goed zijn dat Asus op 31 augustus veel meer producten gaat presenteren, zoals een paar smartphones en wellicht ook tablets. Maar de Zenwatch 3 zal de belangrijkste aankondiging worden, zo wordt verwacht. Vorig jaar is de Zenwatch 2 ook in deze periode gepresenteerd.

Drie knoppen

Uit de eerder gelekte plaatjes valt af te leiden dat je het apparaatje met een micro-usb-kabel moet opladen; dat kan waarschijnlijk niet draadloos. Ook is er bluetooth 4.2 en wifi aanwezig, met ondersteuning voor zowel 2,4GHz als 5GHz. Verder is goed op de foto’s te zien dat de Asus ZenWatch 3 drie fysieke knoppen heeft, waarvan nog niet bekend is wat we ermee kunnen doen.