Analisten van het bekende bureau KGI denken dat het aantal verscheepte Apple Watches in 2016 met 25 procent zullen dalen ten opzichte van 2015. Daar waar Apple 10,6 miljoen Watches zou hebben verscheept, zal het bedrijf uit Cupertino dit jaar 7,5 miljoen Watches gaan verschepen.

Minder Apple Watches in 2016, S-model op komst

De verwachting is dat Apple in 2016 minder Apple Watches zal verschepen. Dat meldt althans KGI Secruties, die analisten in dienst heeft die zich over Apple buigen. Er wordt verwacht dat er dit jaar 7,5 miljoen Watches zullen worden verscheept. Ten opzichte van 2015 is dat een daling van meer dan 25 procent: in dat jaar lag dat aantal mogelijk op 10,6 miljoen stuks. Het cijfers kun je helemaal als dramatisch beschouwen wanneer je denkt dat je dit jaar twaalf maanden hebt en vorig jaar acht maanden; de Watch kwam toen in april uit.

Het bureau heeft twee redenen voor de daling:

  • De markt voor wearables is nog niet gestabiliseerd. Er is nog geen sprake van een volwassen industrie waar je op kunt bouwen.
  • Er zijn te weinig apps of in elk geval apps die worden gezien als killer apps. Ook leunt de Apple Watch te veel op de iPhone en gaat de batterij nog niet lang genoeg mee. Deze factoren die te maken hebben met de vorm zijn schadelijk voor de vraag naar het product.

Tevens heeft KGI Secrurities ook gekeken naar de toekomst en heeft aangegeven dat Apple mogelijk in september een nieuwe Apple Watch introduceert. Het zou hier gaan om een S-model, omdat er aan de vormfactor weinig zou veranderen.