ABN Amro heeft in een persbericht laten weten dat het een nieuwe test gaat uitvoeren op het gebied van contactloos betalen. Samen met vijfhonderd klanten gaat de bank testen om te betalen met een horloge, armband, sleutelhanger of ring.

De wearables zijn gekoppeld aan een betaalrekening. Klanten die geïnteresseerd zijn in het testen van contactloos betalen met wearables kunnen zich opgeven bij de bank. Vervolgens worden vijfhonderd klanten uitgezocht die gedurende vier maanden contactloos gaan betalen. De bank stelt de wearables ter beschikking en de klant geeft feedback aan de bank gedurende de loop van deze pilot. Eerder al heeft de bank betalen met een NFC-ring op kleine schaal getest.

Contactloos betalen heeft de toekomst

Volgens Yvonne Duits, productowner Payments van ABN Amro, is de bank continue bezig met allerlei inventieve betaalmethodes. Op dit moment zijn vijftig procent van alle betalingen al contactloos. De bank wil contactloos betalen niet alleen beperken tot de betaalpas en de mobiele telefoon. Nieuwe producten worden vaak uitgerust met een betaalfunctionaliteit met NFC en de bank wil dat nu in de praktijk brengen met het testen van wearables in combinatie met contactloos betalen.

Voor deze pilot werk de ABN Amro samen met Mastercard en DIGISEQ. Geïnteresseerden kunnen zich hier opgeven voor de pilot.