De bank ABN Amro test momenteel een ring met near field communication (nfc), waarmee gebruikers contactloos betalen. Vooralsnog gaat het hier om een test, waarmee de bank wil achterhalen of dit iets is wat mensen zouden willen doen in het dagelijkse leven.

Contactloos betalen met nfc-ring

Wellicht heb je al eerder van de Kerv gehoord: een nfc-ring. De Nederlandse bank ABN Amro gebruikt de smartring nu voor het testen van contactloos betalen. Dat doet de bank met een klein groepje gebruikers, om te achterhalen of dit iets is wat mensen in de toekomst zouden willen doen. Het principe achter dergelijke betalingen verrichten werkt hetzelfde als contactloze betalingen doen via smartphone of moderne bankpas. Je houdt de ring tegen een betaalterminal aan, waarna de betaling plaatsvindt. Uiteraard moet je rekening eraan gekoppeld zijn.

Mocht het betaalmiddel aanslaan, dan wil ABN Amro kijken of er meerdere partners aan willen meewerken om nog voor het einde van het jaar de ringen uit te rollen naar andere gebruikers. Het is overigens nog even afwachten of Kerv en ABN Amro blijven samenwerken, aangezien de makers van de nfc-ring verwikkeld zijn in een discussie over de gebruikte technologie. Het is nu niet duidelijk in hoeverre die discussie de uitrol of de ontwikkeling van de Kerv tegenwerkt. Hoe dan ook: dit is een interessante ontwikkeling.