Het is voor fabrikant van vr-brillen een uitdaging om je handen in de virtuele wereld te krijgen. Dat probleem is opgelost, als het aan Leap Motion ligt. Dit bedrijf heeft namelijk een accessoire uitgevonden die je handen gemakkelijk in de virtuele wereld brengen.

Gebruik je handen in virtual reality met accessoire van Leap Motion

Leap Motion heeft bekendgemaakt te werken aan een accessoire voor virtual reality-brillen, genaamd Orion. Dit is een verbeterd trackingsysteem voor de handen van een virtual reality-brildrager, die zijn handen in de virtuele wereld brengen. Orion is een kleine sensor die fabrikanten van de vr-brillen direct in hun eigen bril kunnen bouwen. Wanneer alles volgens plan gaat, dan zal Orion in de herfst klaar zijn voor de eerste fabrikanten die interesse hebben in de technologie. Ontwikkelaars kunnen alvast aan de slag met de vrijgegeven software.

Leap Motion geeft aan dat er in de tweede helft van 2016 'enkele virtual reality-headsets' worden uitgebracht die in elk geval de sensor zullen bevatten. Maar om welke brillen het gaat, heeft de ontwikkelaar niet bekendgemaakt. De grote vraag is natuurlijk of het bedrijf zijn woorden waar kan maken en inderdaad onze handen kan digitaliseren, zonder een aparte controller te gebruiken. De grote vr-brillen van morgen gebruiken wel allemaal controllers voor input, ook al komen die veelal later uit op de markt. Check ook de bovenstaande video.