Populaire accessoiremaker Nyko heeft deze week een nieuwe gamecontroller onthuld voor de Samsung Gear VR, de mobiele VR-bril van Samsung. Nyko is een officiële licentiepartner van Samsung en noemt de controller de PlayPad VR.

Dit is de gamecontroller van Nyko voor de Gear VR

Nyko Technologies is een bekende accessoiremaker in de game-industrie en een licentiepartner van Samsung. Het bedrijf heeft vrijdag een nieuw product onthuld, namelijk de PlayPad VR. Dit is een draadloze gamecontroller voor de Samsung Gear VR, die, zo belooft de fabrikant, "controllerprecisie van de consoles" overhevelt naar de mobiele VR-oplossing van Samsung en die bediening combineert met een "ergonomisch design". De controller zelf is behoorlijk rechthoekig en biedt eenzelfde soort indeling als op een Xbox-controller.

De PlayPad VR is te gebruiken met oudere versies van de Samsung Gear VR en biedt twee platte analoge knuppeltjes aan (slider pads), evenals vier actieknoppen, een vierpuntdruktoets en nog een aantal functieknoppen. De gamecontroller maakt verbinding via bluetooth en is gebaseerd op het Android HID-controllerprotocol, waardoor je zelf de knoppen niet hoeft in te stellen. Je kunt de PlayPad VR opladen via usb-c en de accessoire aan de voorkant van de bril bevestigen, zodat je hem niet kwijt bent op het moment dat je hem nodig hebt.

Later dit jaar verschijnt de gamecontroller op de markt voor ongeveer 50 dollar. Of die ook naar Nederland zal komen, is op moment van schrijven helaas nog niet duidelijk.