De nieuwe modellen van de Apple Watch die draaien op watchOS 3.1 doen voortaan langer met de energie in de accu van het apparaat. Het betreft hier alleen de Series 1- en Series 2-modellen. Helaas geldt dit niet voor de eerste generatie smartwatch van Apple.

Meer energie voor de Apple Watch met watchOS 3.1

Eigenaars van de Apple Watch Series 1 en Series 2 melden zich massaal op internet met hetzelfde nieuws: de accu in hun smartwatch gaat nu veel langer mee dan Apple heeft aangegeven. Normaal gesproken kan een slim horloge van het bedrijf uit Cupertino zo'n achttien uur meegaan op een volle accu, maar er zijn nu mensen die zich melden dat ze heel het weekend het apparaat niet hebben hoeven opladen (bij normaal gebruik). Je zou nu het dagelijkse opladen in elk geval kunnen overslaan, aldus de eigenaars.

Het is echter niet alleen voor iedereen goed nieuws. De mensen met een eerste generatie model, met de bijnaam Series 0, hebben aangegeven dat de accucapaciteit juist achteruit gegaan is. Zo wordt er gezegd dat een Apple Watch eerst zo'n dertig procent over had aan het einde van de dag en nu ligt dat percentage vaker op tien procent. En de apparaten worden bij op dezelfde manier gebruikt: als middel voor notificaties en als hulp bij het sporten. Desondanks lijkt de verbetering van de batterij nu de grootste nu feature te zijn van de update.