De weerapplicatie AccuWeather heeft een zelfstandige applicatie gelanceerd voor Android Wear 2.0, het vernieuwde smartwatchplatform van Google. De app kan dus geheel zonder gekoppelde smartphone functioneren en mensen van informatie voorzien. De app is gratis te downloaden.

AccuWeather op Android Wear 2.0

AccuWeather heeft laten weten dat er vanaf nu ook een applicatie beschikbaar is die helemaal zelfstandig kan werken op Android Wear 2.0. In de afgelopen dagen hebben meerdere appontwikkelaars van zich laten horen als het om zelfstandig functionerende applicaties voor het vernieuwde smartwatchplatform gaat; zo bracht taxidienst Uber ook al een eigen applicatie uit. Met de vernieuwde weerapplicatie kun je nu allerlei informatie over het weer opvragen vanaf je pols, zonder dat je daar een gekoppelde smartphone voor nodig hebt.

Maar dat is nog niet alles, aangezien AccuWeather ook extra moeite in het ontwikkelen van de app gestopt heeft. Er is namelijk ook een aanpasbare wijzerplaat voor het platform beschikbaar, die direct beschikbaar wordt wanneer je de app downloadt. Gebruikers kunnen verder de informatievoorziening aanpassen naar hetgeen zij belangrijk vinden, waardoor je niet snel door nutteloze informatie hoeft te scrollen. Ook kan er gekozen worden voor het in- of uitschakelen van de gps-functie. De applicatie is nu gratis te downloaden vanuit Google Play.