Acer en Victorinox, maker van Zwitserse zakmessen en horloges, slaan de handen ineen om slimme accessoires te maken voor analoge horloges. De bedrijven zullen dus geen smartwatch gaan maken. De nieuwe producten worden tijdens MWC 2016 aangekondigd.

Acer en Victorinox slaan handen ineen

De Zwitserse zakmes- en horlogemaker Victorinox en computerfabrikant Acer gaan samenwerken aan slimme accessoires voor analoge horloges van het eerstgenoemde bedrijf. Beide fabrikanten slaan de handen niet ineen om een volledige smartwatch te maken, maar willen een aantal banden uitbrengen die traditionele horloges net even wat slimmer moeten maken. De producten worden straks, vanaf maandag, aangekondigd tijdens MWC 2016 in Barcelona. Op dit moment is nog niet duidelijk wat die slimme banden kunnen.

Uiteraard zal Acer verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van de technologie in die banden, die straks allemaal uitgebracht worden als optionele accessoires voor de versterkte en bestaande horloges van Victorinox. De slimme band, of smart strap, heeft in de laatste maanden behoorlijk wat populariteit gewonnen. Onder andere de Pebble-smartwatch krijgt in de toekomst een eigen smart strap, en misschien wel meer. Tijdens de aankomende presentatie op het Mobile World Congres zien we wat beide bedrijven in petto hebben.

De bestuursvoorzitter van Victorinox, Alexander Bennouna, wil het horloge net zo veelzijdig maken als het Zwitserse zakmes.