Als we de geruchten mogen geloven dan neemt Acer twee wearables mee naar de IFA in Berlijn, waaronder een gaming smartwatch. De andere wearable wordt mogelijk een opvolger van de fitnesstracker Leap+ die het bedrijf eerder al heeft uitgebracht.

Een gaming smartwatch van Acer: wat moet je je daarbij voorstellen?

DigiTimes meldt dat Acer dit jaar twee wearables wil meenemen naar de IFA-technologiebeurs in Berlijn. Die beurs vindt plaats van 2 tot en met 7 september 2016. Eén van de twee wearables zal een gaming smartwatch zijn, als we de geruchten mogen geloven. Helaas zijn er geen details beschikbaar van het apparaat, dus hebben ook wij geen idee wat we ons daarbij moeten voorstellen. Gamers houden vaak van high-end spullen in hun pc's en spelcomputers, dus mogelijk krijgen we een enorm krachtige smartwatch te zien.

Waarom Acer een dergelijk product op de markt wil uitbrengen, is echter onduidelijk. Gaming op smartwatches is nou niet echt een groot onderdeel van de markt te noemen - en het ziet er al helemaal niet naar uit dat we er een dedicated apparaat voor nodig hebben. Maar we kunnen het natuurlijk mis hebben. Daarnaast zou Acer ook van plan zijn een reguliere fitnesstracker aan te kondigen, waarschijnlijk de opvolger van de Leap+. Met die tracker zou je dan onder meer calorieën kunnen bijhouden, evenals diverse soorten sporten.