Voorafgaand aan de IFA 2018 in Berlijn heeft Acer een eigen persconferentie gehouden met de naam next@acer. Hier heeft het bedrijf een nieuwe Windows Mixed Reality headset aangekondigd met de naam Acer OJO 500.

De Acer OJO 500 Windows Mixed Reality headset heeft een modulair design met een harde of zachte hoofdband en ook de lens kan worden verwijderd. De pasvorm is volledig naar wens aan te passen. Dit zorgt ervoor dat deze headset erg geschikt is voor bedrijven die hun klanten elke keer een schone headset willen aanbieden die volledig is af te stellen. De headset heeft twee lcd-schermen van 2.89-inch en een resolutie van 2.880 bij 1.440 pixels met een refreshrate van 90 Hz. De Acer OJO 500 heeft een IPD-wiel (Interpupillary Distance) en kan met de bijbehorende smartphoneapp de afstand tussen de pupillen en het scherm meten. Zo kan dit per persoon volledig naar wens aangepast worden.

Geïntegreerd audiosysteem


Een aparte koptelefoon is bij de Acer OJO 500 niet nodig. Het is voorzien van een geïntegreerd audiosysteem met sound pipe-design. Het geluid van de ingebouwde luidsprekers wordt naar de oren van de gebruiker gericht, zonder dat dit ten koste gaat van de echte omgeving. Gebruikers kunnen dus nog altijd in de gaten houden wat er in de directe omgeving gebeurd. Voor de gebruiker die dit wenst kan er ook een eigen koptelefoon gebruikt worden in combinatie met de zachte hoofdband.

De Acer OJO 500 maakt gebruik van inside-out tracking met de camera op de headset. De positional tracking heeft zes vrij bewegingsniveaus en kan via hdmi 2.0 op een computer worden aangesluiten. Via usb 3.0 kunnen gegevens worden gedownload. Bij aanschaf worden er twee bewegingscontrollers met bluetooth meegeleverd. De Acer OJO 500 is vanaf november verkrijgbaar voor een bedrag van 499 euro.