Acer heeft vandaag tijdens een persevenement in New York de Leap Wear aangekondigd. Dit fitnesshorloge is voorzien van een rond scherm en beschikt over een speciale biosensingchip van MediaTek.

Acer Leap Wear zit vol met sensoren

De Acer Leap Wear is de zoveelste wearable van Acer. De Koreaanse fabrikant blijft vol inzetten op de productcategorie, maar laat ook zien te innoveren. Het fitnesshorloge is voorzien van een 1.6-inch (42mm) rond scherm dat beschikt over Corning Gorilla Glass SR+. Dit speciale glas moet het risico op beschadigingen verminderen. De accuduur bedraagt volgens Acer maximaal 5 dagen en bovendien kan het fitnesshorloge onder water gebruikt worden.

De wearable is voorzien van een behuizing van roestvast staal en komt met een MT2523-processor van MediaTek. Echter, naast deze processor zien we een speciale MT2511-processor. Deze biosensingchip moet ervoor zorgen dat de diverse sensoren in de wearable, onder andere voor hartritmesignalen, betrouwbaardere data afleveren.

De Leap Wear beschikt dan ook over diverse sensoren die data over onder meer de blootstelling aan uv-straling, je uithoudingsvermogen en je stress- en vermoeidheidsniveaus kunnen verzamelen. Deze data is terug te vinden in de Acer Liquid Life-app, waarin je zelf doelen kunt aanmaken en voor het behalen van deze doelen beloond wordt met virtuele munten. De wearable werkt met Android 5.0 en iOS 8 of nieuwer.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Acer Leap Wear naar Nederland komt en wat ervoor betaald moet worden is nog niet bekend.