Afgelopen maand toonde Acer tijdens een presentatie al een aantal prototype wearables maar wilde de Taiwanese fabrikant nog niks zeggen over de beschikbaarheid van de slimme armbanden. Daar komt volgende week verandering in want de Taiwanese fabrikant presenteert de Liquid wearables tijdens Computex 2015.

Acer laat deze week weten dat we volgende week veel nieuws op het gebied van wearables kunnen verwachten. De fabrikant zal tijdens Computex 2015, een computerbeurs in Taiwan, de Liquid Leap Fit, Liquid Leap Active en Liquid Leap Curve officieel presenteren. De drie wearables zijn ontwikkeld voor fitness, het bijhouden van activiteiten, en komen met verwisselbare bandjes.

De Acer Liquid Leap Fit komt met een 1-inch display dat waterdicht is, een hartslagmonitor, een slaappatroonmonitor en een stress-sensor waarmee je gemoedstoestand bijgehouden wordt. De Leap Active is een ietwat uitgeklede versie van de Fit, zonder hartslagmonitor. De armband is vooral gefocust op basisinformatie als verbrandde calorieën. Wel is de armband waterdicht. De Leap Curve is meer gericht op de modebewuste kopers en kan voorzien worden van verschillende fraaie bandjes. Qua mogelijkheden komt de Curve grotendeels overeen met de Fit.

Computex 2015 gaat volgende week van start en natuurlijk lees je het laatste nieuws op het gebied van wearables bij ons.