Acer en Starbreeze Studios hebben de handen ineen geslagen en werken samen aan een virtual reality-bril die de gameontwikkelaar eerder al had aangekondigd. De StarVR heeft een scherm met een kijkhoek van maar liefst 210 graden.

Acer en Starbreeze werken aan StarVR

Acer heeft bekendgemaakt met Starbreeze Studios, een gameontwikkelaar die virtual reality omarmd heeft, te werken aan de eerder aangekondigde StarVR virtual reality-bril. Acer is verantwoordelijk voor het design, de productie en de marketing van de bril, terwijl Starbreeze, waarschijnlijk, de ontwikkeling van het apparaat op zich neemt. Acer heeft inmiddels genoeg cash aan boord om ervoor te zorgen dat de bril gelanceerd kan worden. Wel moet het bedrijf het uiteraard opnemen tegen HTC (Vive), Sony (PlayStation VR) en natuurlijk Oculus (Rift).

[irp]

De StarVR heeft een scherm met een kijkhoek van maar liefst 210 graden, waardoor je altijd en overal het scherm zult zien. Ter vergelijking: dit staat gelijk aan 75 procent van onze eigen kijkhoeken, zonder vr-bril op. Ook heeft de Oculus Rift ‘maar’ een kijkhoek van honderd graden, wat aanzienlijk minder is. StarVR wordt een 5K-headset, maar dat is niet helemaal waar. In de bril zitten namelijk twee 5,5 inch-schermen van 2560 bij 1440 pixels, waardoor je dus – bij elkaar opgeteld – ongeveer 5K te zien krijgt. Ook is er positionele tracking aanwezig.