Google heeft Google Fit van een update voorzien op Android Wear, waardoor sportactiviteiten vanaf nu ook vanaf je smartwatch te starten zijn. Dit moet een grote ergernis van sporters gaan oplossen, die anders hun smartphone moeten pakken.

Begin nu je activiteit vanaf Google Fit op Android Wear

Eén van de grootste ergernissen voor sporters met een Android Wear-smartwatch, moet ongetwijfeld zijn dat ze hun sportactiviteit niet konden beginnen vanaf hun slimme horloge, maar moeten instellen op hun smartphone. Die tijden zijn voorbij, aangezien Google dit weekend een update heeft vrijgegeven voor Google Fit, die gebruikers dus in staat stelt een activiteit te beginnen vanaf hun polsapparaat. Verder lijkt de app die je op je smartphone hebt staan niet te zijn aangepast - deze update staat in het teken van Android Wear.

De 'start activiteit'-knop staat nu op de plaats van 'start uitdaging'. Die uitdagingen zijn natuurlijk niet verdwenen, maar staan voortaan onder aan de lijst. Tap je daarop, dan zie je dat je meer opties tot je beschikking hebt dan voor de update. Activiteiten starten werkt gewoon hetzelfde als op je smartphone, dus je zult moeiteloos van het ene naar het andere apparaat kunnen overstappen. Uiteraard kun je de workout ook pauzeren. Op het horlogescherm zie je standaard de verstreken tijd, genomen stappen en afgelegde afstand in beeld staan.

Je kunt de update downloaden vanaf APK Mirror, aangezien die nog niet in Google Play staat.