Sinds de lancering van iOS 9.3, staat Apple het toe dat andere developers ook toegang krijgen tot de activiteitendata, die wordt gegeneerd door de Apple Watch. Activity++ maakt daar gretig gebruik van en doet dat beter dan de Activiteit-app van Apple.

Download nu Activity voor Apple Watch

Sinds de lancering van iOS 9.3 is het voor ontwikkelaars mogelijk gebruik te maken van de activiteitendata die wordt gegeneerd door de Apple Watch smartwatch. Nu is er tenminste één ontwikkelaar die daar gretig gebruik van maakt, die de app Activity++ heeft gelanceerd voor iOS en watchOS. De app kost eenmalig 2,99 euro en biedt een soortgelijke interface in vergelijk met de Activiteit-app van Apple, terwijl er meer functies worden aangeboden. Zo kan deze app in één oogopslag laten zien hoeveel minuten je nou iets gedaan hebt.

Al je progressie wordt weergeven in geanimeerde grafieken, die je kunt bereiken door op een dag van de week te tappen. Ook kun je dagen van de week met elkaar vergelijken. Verder is het design wat frisser. Dat is op de iPhone. Op de smartwatch wordt er gewerkt met balken. Ook is er een duidelijkere indeling zichtbaar: bovenaan staat weergeven hoe actief je bent, in het midden wat je hebt gesport en onderaan hoe lang je hebt gestaan. Als je je doelen voor die dag behaald hebt, dan krijg je drie solide strepen in beeld te zien.