Adidas heeft bekendgemaakt zich te willen concentreren op Runtastic en maakt daarom bekend de miCoach-dienst te gaan sluiten. Gebruikers van die laatstgenoemde dienst kunnen een premium abonnement op Runtastic krijgen ter compensatie.

Adidas gaat verder met Runtastic

Adidas heeft de applicatie Runtastic al sinds augustus 2016 in handen, maar sindsdien was er weinig merkbaar van de overname. Daar komt nu waarschijnlijk verandering in, aangezien het sportmerk heeft laten weten zijn eigen dienst, miCoach, stop te zetten. Met die dienst is het mogelijk je smartphone aan een fitnesstracker van het merk te koppelen. Voortaan kunnen eigenaars van een dergelijke tracker gebruikmaken van het eerdergenoemde Runtastic. miCoach-gebruikers krijgen een premium abonnement ter compensatie.

Op zich is dit goed nieuws, aangezien Runtastic veel beter en verder ontwikkeld is dan miCoach. Maar het is wel vervelend voor de mensen die gewend zijn geraakt aan miCoach en nu dus opnieuw moeten wennen aan een nieuwe app en omgeving. Desondanks kun je miCoach tot en met 31 december 2018 blijven gebruiken. Gebruikers hebben dus bijna twee jaar de tijd om een andere vervanger te vinden, hun data op te slaan of hun data te migreren. Meer informatie over het sluiten van miCoach lees je op deze uitgebreide FAQ-pagina.