Er is een afbeelding gelekt waarop we mogelijk voor het eerst de smartwatch van Fitbit zien. Het apparaatje heeft een retro-uiterlijk. Het is nog niet bekend wanneer het bedrijf het slimme horloge gaat aankondigen en wanneer deze op de markt zal verschijnen.

'Dit is de smartwatch van Fitbit'

Fitbit werkt momenteel achter de schermen aan een eigen smartwatch, aldus de geruchten. Geen vreemd idee, aangezien het bedrijf onder meer Pebble heeft overgenomen. Vandaag is er een afbeelding van die onaangekondigde smartwatch naar buiten gebracht, door Yahoo! Finance. Het slimme horloge, dat Project Higgs genoemd wordt, heeft een retro-uiterlijk meegekregen en lijkt op een verfijnde versie van de Blaze-fitnesstracker. Het scherm is vierkant en de body lijkt gemaakt te zijn van metaal, dat in verschillende kleuren kan komen.

Bronnen vertellen aan Yahoo! Finance dat Project Higgs wordt voorzien van een gps-chip, hartslagmeter en dat het scherm duizend nits aan helderheid zal krijgen (wat goed is voor de zonnige dagen). Ook zou je draadloze betalingen moeten kunnen verrichten, muziek moeten kunnen afspelen van muziekstreamingdienst Pandora en vier dagen met een volle accu kunnen doen. Verder lijkt Fitbit te kiezen voor een eigen besturingssysteem, waar aanvankelijk geen app store voor zal bestaan. Wel krijgt het apparaat enkele apps meegeleverd.

Productieproblemen

Eerder kwam in het nieuws dat de fabrikant tegen enkele productieproblemen aanliep. Het apparaat moest aangepast worden om de gps-antenne goed zijn werkt te laten doen. Ook zouden er problemen zijn met het omhulsel in het kader van waterdichtheid, een functie die de smartwatch écht nodig heeft om relevant te zijn. Desondanks zou Project Higgs niet echt baanbrekend zijn. Zo zou er zelfs een Fitbit-medewerker hebben gezegd dat het apparaat 'totaal niet sexy' is en er wel heel erg 'retro' uitziet.

Wanneer de Higgs precies verschijnt, is momenteel onduidelijk. Eerder kwam naar buiten dat de smartwatch in de lente zou verschijnen, maar door die productieproblemen zou dat moment zijn verplaatst naar de herfst. Qua prijs lijkt ook nog niets vast te staan -- maar op basis van de genoemde hardware is er een prijs voorgesteld van ongeveer 300 dollar, wat omgerekend ongeveer 274 euro is. Het wachten is nu op de aankondiging van Fitbit. Wanneer de presentatie van Project Higgs plaats zal vinden, is momenteel ook nog niet bekend.