Er zijn afbeeldingen gelekt van een andere smartwatch waar Microsoft aan zou hebben gewerkt: een smartwatch met het merk Xbox op de achterkant. Wat Microsoft hier precies mee van plan was, is op moment van schrijven niet bekendgemaakt.

Xbox-smartwatch te zien op foto's - gerucht

Dat Microsoft flink wilde inzetten op wearables blijkt uit een aantal zaken, onder meer uit de meerdere versies van de Microsoft Band (die nooit in Nederland zijn uitgebracht). Maar het bleef niet bij een fitnesstracker. Onder de vlag van Nokia, in handen van de techgigant, werkte het bedrijf aan een eigen smartwatch, maar dat blijkt nu niet de enige te zijn. Microsoft zou namelijk ook hebben gewerkt aan een smartwatch met het merk Xbox op de achterkant. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat we hierop zouden moeten gaan gamen.

De geruchten omtrent een Xbox-smartwatch dateren alweer uit 2013. Na het testen van enkele prototypes schijnt Microsoft het project geannuleerd te hebben. Er zijn nu dus twee foto's van die smartwatch opgedoken, die je hierboven kunt bekijken. Wellicht probeerde Microsoft dit apparaat in het ecosysteem te implementeren, zodat gamers geneigd zouden zijn er eentje te kopen. Mogelijk zouden de fitnessprestaties een koppeling hebben gehad met de Kinect-camera en de Fitness-app, maar het blijft voor nu bij speculatie.