lus heeft via zijn blog een aantal statistieken naar buiten gebracht over de Samsung Gear VR, de bril die in samenwerking met Oculus werd gecreëerd. Het is inmiddels zes maanden geleden dat de bril werd gelanceerd en in die tussentijd zijn de brillen als zoete broodjes over de toonbank gegaan, zo blijkt wel uit de cijfers.

In de afgelopen maand hebben namelijk ruim één miljoen mensen gebruik gemaakt van de Virtual Reality bril. Daarnaast hebben ontwikkelaars al meer dan 250 apps gemaakt voor de wearable. Ook blijkt dat VR video razend populair is op Gear VR. Zeven van de tien meest gebruikte apps zijn namelijk 360-graden video-ervaringen.

Nieuwe updates Samsung Gear VR

Ook bracht Oculus direct informatie naar buiten wat betreft nieuwe updates. Zo is Nomads van Felix & Paul Studios vanaf nu te zien op de Gear VR. Het is een unieke 360 graden 3D virtual reality serie waarin nomadische volkeren over de gehele wereld centraal staan. Volgende week kunnen we een nieuwe video van Deadliest Catch verwachten van Discovery VR. Daarnaast kunnen we over een aantal weken 360 graden foto's zien in de tijdlijn op Facebook. Oculus Home en de mobiele app van Oculus ondergaan in juni een opfrisbeurt. Vanaf dan moet het makkelijker worden om recent gedownloade contact terug te vinden.