Fabrikant Alcatel heeft tijdens IFA 2015 een smartwatch aangekondigd die zowel met Android als iOS werkt, namelijk de Alcatel Go Watch. Het slimme horloge is water-, stof- en schokbestendig en vanaf december in de Nederlandse winkels liggen.

Alcatel Go Watch-smartwatch

Alcatel presenteert tijdens de IFA in Berlijn een nieuwe smartwatch die, volgens de fabrikant, perfect is voor wilde buitenavonturen: de Alcatel Go Watch. Hij is water-, stof- en schokbestendig. Hij werkt zowel op Android als iOS en heeft functies die passen bij zijn robuuste looks. Hij geeft je berichten over SMS, e-mails, telefoontjes en het weer en is helemaal te personaliseren met behulp van verwisselbare voor- en achterkantjes en polsbanden. Daardoor zou je de Go Watch altijd bij je outfit kunnen laten passen.

Alcatel vertelt ons dat de Go Watch je eigen emoties toont. Hoe, vroeg wij ons toen af. Je drukt op het Go-knopje (die zich aan de onderkant van het scherm van de smartwatch bevindt) om je emotie en hartslag te meten. Een emotionele grafiek wordt gecreëerd op basis van de input van de gyroscoop, hartslagsensor en versnellingsmeter. Selecteer een thema dat past bij je mood om je persoonlijke emotie te creëren. Je kunt die meteen delen via social netwerken of als achtergrond van je Go Watch instellen.

De Go Watch is dankzij zijn 225 mAh-batterij zonder op te laden twee tot vijf dagen te gebruiken. Dat is nogal een breed tijdsbestek, maar het is in elk geval goed om te weten dat je niet elke dag je smartwatch hoeft op te laden bij normaal gebruik. Er is overigens geen speciale oplader nodig. Plug hem eenvoudig in een microUSB-oplader en hij laadt snel op. Onduidelijk is op dit moment nog of die kabel wordt meegeleverd en op welke software de smartwatch draait. De verwachting is dat Alcatel zijn eigen software heeft ontwikkeld.