Alcatel heeft tijdens IFA 2016 in Berlijn een reeks nieuwe wearables gepresenteerd. Nadat we eerder al een Virtual Reality-headset en 360 graden camera's voorbij zagen komen, is het nu tijd voor een reeks wearables onder de naam Move. Met die serie wil Alcatel zich niet op één bepaalde doelgroep richten, maar iedere doelgroep voorzien van een draagbare vriend. Het bedrijf hoopt met zijn nieuwe apparaten het dagelijks leven van actieve mensen te kunnen vereenvoudigen.

Alcatel lanceert Move

Alcatel heeft direct vier nieuwe apparaten aangekondigd. Om te beginnen een Moveband. Dat is een activiteitentracker die precies in de gaten houdt wat je op een dag uitspookt. Zo weet de band hoeveel calorieën je al hebt verbrand, hoeveel kilometer je hebt afgelegd en wordt je slaappatroon in de gaten gehouden door de Moveband. Zelf kun je al die informatie terugvinden in de bijbehorende app. Ook kun je met de band op de hoogte blijven van online-gebeurtenissen, waaronder e-mails. De Moveband lijkt niet los op de markt te komen en alleen verkrijgbaar te komen bij aanschaf van een Alcatel-smartphone.

Het tweede apparaat in de Move-reeks is een horloge. De Movetime Wi-Fi Watch lijkt vooral op de markt te zijn gebracht om het gebruik van smartphones makkelijker te maken. Zo kun je vanaf je pols muziek opzetten, maar ook dingen doen als een telefoongesprek beginnen. Het horloge kan ook verbonden worden met een app, zodat je onder andere in de gaten kunt houden wat je hartslag is en hoeveel water- en caffeïne-inname je hebt gehad. In tegenstelling tot de Moveband komt dit horloge wel los op de markt en wel voor een bedrag van 169 euro. Daarbij kan men kiezen tussen de kleuren goud, zilver en donkergrijs.

Alcatel Move 1

De derde nieuwe wearable is Movetrack. Dat apparaat moet ervoor gaan zorgen dat je voortaan nooit meer iets kwijtraakt. Het is een draagbare GPS-tracker waarbij je kunt aangeven dat je notificaties wilt ontvangen als iets bijvoorbeeld buiten een bepaald gebied raakt. Zo zou je Movetrack mee kunnen geven aan een kind of kunnen bevestigen aan de halsband van een huisdier. Het apparaatje kost 59 euro. Het laatste apparaat is de Move Track&Talk. Dat horloge kan door kinderen gedragen worden en vanaf dat moment kunnen ouders volgen waar hun kinderen uithangen, een belletje plegen en spraakberichten sturen. Aan de andere kant kunnen kinderen met de smartwatch ook naar vijf sneltoetsnummers bellen. Over de prijs voor dat apparaat wordt niet gesproken.