De verwachting is dat wanneer Alcatel de Alcatel OneTouch Idol 4S zal presenteren, dat het bedrijf ook bekendmaakt dat er een vr-bril bij geleverd wordt. De aankondiging zou overigens niet lang meer op zich laten wachten.

Gerucht: Alcatel OneTouch Idol 4S krijgt eigen vr-bril

Verwacht wordt dat Alcatel binnenkort de Alcatel OneTouch Idol 4S zal aankondigen. Dat is een smartphone die mogelijk geleverd wordt met een eigen vr-bril, in de vorm van een soort omhulsel. De vr-bril is te vergelijken met Google Cardboard, maar dan van plastic in plaats van karton (iets waar Google zelf ook aan werkt). Onlangs lekte de Idol 4S-phablet al op de website van de fabrikant, waardoor we te weten kwamen dat het toestel wordt voorzien van een 5,5 inch-scherm en een qhd-resolutie (2560 bij 1440 pixels).

Daarnaast zal de Alcatel OneTouch Idol 4S gaan draaien op Android 6.0 Marshmallow. Onder de motorkap zit een octacore Snapdragon 652 SoC (system on chip), 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. Ook is er een zestien megapixel-camera, een acht megapixel-camera en een batterij van 3000mAh aanwezig. Helaas is nog niet bekend wanneer we de phablet/vr-combinatie kunnen verwachten en weten we ook nog niet wat het toestel moet gaan kosten. Mogelijk wordt de Idol 4S tijdens MWC 2016 aangekondigd.