Sony heeft bevestigd dat alle games voor PlayStation VR (PSVR) straks speelbaar zijn met de DualShock 4-controller. Move-controllers zijn niet verplicht. En dat is goed nieuws voor de mensen die niet hebben willen investeren in die bewegingscontrollers.

Move-controllers niet verplicht voor PSVR

Mocht er wat verwarring zijn ontstaan over de type controllers die je dient te gebruiken voor de PSVR, dan wil Sony die verwarring graag wegnemen. Ja, sommige trailers van games laten PlayStation Move-controllers zien, maar dat betekent niet dat je die Move-controllers ook echt dient te hebben. Alle games zijn namelijk speelbaar met de reguliere DualShock 4-controller. Dat laat Sony weten in een statement.
All PlayStation VR titles will support DualShock 4 controllers. However some game experiences will be enhanced with the use of peripherals such as Move or the recently announced Aim controller. Images being shown of PSVR packaging on some websites are early mock ups and not representative of the finished packaging.

playstation-vr-worlds

Die laatste statement refereert naar verpakkingen van games, zoals hierboven, waarop te lezen is dat je iets nodig hebt om te kunnen spelen. Dit zijn dus mock-ups en nog geen echte hoesjes. In tegenstelling tot de Move-controllers voor PSVR, dien je de camera wel degelijk te hebben. Meer daarover in ons achtergrondartikel waarin je alles leest over de PlayStation VR.