Samsung Gear VR heeft een nieuwe app gekregen waarmee mensen met elkaar kunnen afspreken, zoals in Second Life, genaamd AltspaceVR. Deze app komt later ook naar de HTC Vive Pre en de Oculus Rift.

Download nu AltspaceVR

Het is vanaf nu mogelijk om met je vrienden in virtual reality af te spreken - mits zij een Samsung Gear VR en de app AltspaceVR hebben. Deze applicatie lijkt een beetje op Second Life. Wanneer de HTC Vive Pre en de Oculus Rift beschikbaar komen, dan zal de app daar ook voor beschikbaar zijn. Met deze app zijn gebruikers in staat een virtuele avatar te maken van zichzelf. Ook kun je de omgevingen waarin je je bevindt personaliseren. Het doel van de software is om van vr een sociale ervaring te maken.

En daar wordt ook echt de nadruk opgelegd, aangezien mensen met elkaar kunnen praten, maar ook enkele spelletjes met elkaar kunnen spelen en samen naar video's, films en series kijken kijken op YouTube en Netflix. Third-party developers hebben ook toegang tot de software en kunnen zodoende eigen games en ervaringen binnen AltspaceVR maken. Dit is de eerste keer dat mensen samen met hun virtuele vrienden op stap kunnen en ook echt het huis kunnen verlaten - je zit dus niet vast op de bank of achter een bureau.