Er is een nieuw patent van Apple bekend geworden, waarin het horlogebandje wordt gebruikt als batterij voor de Apple Watch. De accu zit in het bandje verwerkt, en kan via het stopcontact worden opgeladen. Waarop het bandje op zijn beurt de Apple Watch weer van stroom voorziet.


Amper een dag op één acculading

Dat patent zou een probleem oplossen. De Apple Watch houdt het nu amper een dag vol op een batterijlading. Elke nacht moet hij aan de lader. Overigens wijkt de Apple Watch hierin niet veel af van andere smartwatches met schermen.


Patent

Apple heeft zich blijkbaar ten doel gesteld om de accuduur van de Apple Watch te verbeteren. Nadat eerder al patenten werden geregistreerd (hier nog een) waarin het horlogebandje slimme functies kreeg, is het nu de beurt aan een batterij. Die wordt via magnetische inductie aan de onderzijde van het horloge met de horlogekast verbonden.

Twee oplaadmogelijkheden

Die inductie kennen we van de standaard laadkabel van de Apple Watch. Het is geen echte verbinding met een stekkertje; het werkt ongeveer zoals de lader van een elektrische tandenborstel. Overigens is op de plaatjes bij het patent te zien dat er ook een voor het oog onzichtbaar stroomdraadje naar het horloge kan lopen, vanuit het bandje. Wellicht worden beide opties aan het bandje toegevoegd; opladen met een draadje werkt nog altijd vele malen sneller.

Ruimtevreter

Door een extra laadmogelijkheid in het horlogebandje te stoppen, hoeft de Apple Watch zelf niet dikker te worden. De batterij is nu de grootste ruimtevreter in de horlogekast.