Een nadeel van veel smartwatches is de batterijduur. De meeste smartwatches op de hedendaagse markt zijn na enkele dagen, tot hooguit een week helemaal leeg. Het Chinese merk Huami (submerk van Xiaomi) komt met de Amazfit Bip; een smartwatch die je tot 45 dagen zonder opladen kunt gebruiken.

De Amazfit Bip lijkt als smartwatch op een mix van de Apple Watch en een smartwatch van Pebble. Het heeft een touchscreen van 1,28-inch met Gorilla Glass 3, een stappenteller, hartslagmeter, gps-tracking, een accelorometer en biedt ondersteuning voor notificaties voor Android en iOS. De smartwatch kan verschillende sporten tracken, evenals je slaapritme. Daarnaast is de Amazfit Bip ip68-gecertificeerd en waterdicht. Volgens Huami werkt de smartwatch met gemak tot 30 dagen zonder opladen bij normaal gebruik, met uitschieters tot 45 dagen bij minimaal gebruik.

In maart in de Verenigde Staten en nu al te koop in China

De smartwatch lijkt verrassend compleet met diverse mogelijkheden, maar mist een app store zoals bij de Apple Watch of een Android-smartwatch. Je kunt dus geen extra apps installeren en moet het doen met de Amazfit Bip zoals deze geleverd wordt. De prijs is echter een fractie van de smartwatches van de bekende merken. De Amazfit Bip kost slechts 99 dollar en wordt in maart in de Verenigde Staten gelanceerd in de kleuren: Onyx Black, Cinnabar Red, White Cloud en Kokoda Green. De Amazfit Bip is echter al te koop bij de bekende Chinese webshops voor rond de 55 euro. Bekijk de smartwatch op de website van Amazfit.