Enkele weken geleden schreven we over de Amazfit Bip, een smartwatch met een batterij die maar liefst 45 dagen mee gaat. Deze zeer complete smartwatch kost je slechts 50 euro wanneer je deze importeert vanuit China. Nu wil Huami ook de strijd aangaan met de fitnesstrackers van Fitbit. Huami, onderdeel van Xiaomi, komt daarom nu met de Amazfit Cor.

De Amazfit Cor lijkt qua uiterlijk op de Fitbit Charge 2, maar is in tegenstelling tot de Fitbit wel volledig waterdicht. De fitnesstracker moet tegen een stootje kunnen, want het is gemaakt van marine grade roestvrij staal. Het 1.23-inch lcd-display is daarnaast voorzien van 2.5D Corning Gorilla Glass.

Hartslagmeter en slaapmonitor, maar geen gps

De fitnesstracker is geschikt voor wandelen, rennen, fietsen en zwemmen en is tevens voorzien van een slaapmonitor. De Amazfit Cor beschikt over de Mi Fit-app van Xiaomi. Ook een alarm, timer, stopwatch, weerbericht en notificaties zijn aanwezig. De fitnesstracker beschikt niet over gps, maar heeft wel een hartslagmeter en snelheidsmeter. De batterij moet twaalf dagen zonder opladen meegaan. In januari verscheen de Amazfit Cor in China en de fitnesstracker is nu ook in de Verenigde Staten verkrijgbaar. In Nederland is de fitnesstracker nog niet verschenen, maar via de bekende Chinese webshops kun je de Amazfit Cor al aanschaffen voor 40 euro.