Xiaomi heeft samen met hardwarepartner Huami de eerste smartwatch met fitnesstracking aangekondigd, genaamd de Xiaomi Amazfit Watch. Het slimme horloge heeft een rond scherm van 1,34-inch en beschikt over een schermresolutie van 300 bij 300 pixels.

Dit is de Xiaomi Amazfit Watch

Xiaomi heeft vandaag zijn eerste smartwatch aangekondigd: de Xiaomi Amazfit Watch. Dit slimme horloge beschikt over een rond scherm van 1,34-inch en heeft een resolutie van 300 bij 300 pixels. Het apparaatje is bestendig tegen water, stof en krassen en bevat gps, een hartritmesensor en fitnesstrackingmogelijkheden. Dat is een redelijk compleet pakket. Het meest indrukwekkende aan het apparaat is misschien nog wel de prijs: omgerekend zal de smartwatch namelijk 120 dollar (ongeveer 107 euro) gaan kosten.

En dat hoeft eigenlijk geen verrassing te zijn, aangezien de hardware wordt gemaakt in samenwerking met hardwarepartner Huami. Dat is dezelfde fabrikant die ook de Xiaomi Mi Band 2 fabriceert en kan aanbieden voor 22 dollar. Je kunt de Xiaomi Amazfit Watch koppelen aan je Android-smartphone via de Mi Fit-applicatie, waar je ook de Mi Band 2 aan koppelt. Daarna kan er fitnessdata worden gesynchroniseerd. Verder is er een processor, geklokt op 1,2GHz, en 512MB ram en 4GB rom aanwezig. De accu zou elf dagen mee moeten gaan.