Amazon doet zijn uiterste best om Alexa zo breed mogelijk in te zetten. Nu werkt de webgigant aan een manier om de digitale assistent over te zetten naar smartwatches en koptelefoons. Om dat te realiseren, heeft het bedrijf vandaag plannen onthuld voor een ontwikkelaarskit voor “mobiele accessoires”.

Alexa in wearables

Met behulp van deze nieuwe ontwikkelaarskit, kunnen bedrijven het volgens Amazon makkelijk maken om de virtuele assistent naar wearables te brengen. Het bedrijf stelt dat het zo mogelijk is om “Alexa met minimale investeringen te integreren in hardware”. Het is niet voor het eerst dat de assistent van Amazon naar koptelefoons of horloges komt - in het verleden probeerde het bedrijf dat al eens.
 
Dat schijnt toen niet zo goed gelukt te zijn, omdat de integratie vooral afhing van werk van de ontwikkelaars. Met deze tool neemt Amazon het meeste werk voor zijn rekening. De toolkit is volgens de site The Verge vooral ontworpen voor gadgets met weinig processorkracht. Het gaat dan vooral om gadgets die altijd verbonden zijn met een smartphone.
 
De toolkit werkt namelijk zo, dat er verzoeken naar de Alexa-app op een telefoon gestuurd worden. Die app verwerkt vervolgens de aanvragen. Op die manier is het voor ontwikkelaars eenvoudig om de assistent te integreren in hun producten. Het enige wat ze immers hoeven te doen, is wat audio op te nemen en te versturen. Dat kunnen de gadgets al, dus het is vrij eenvoudig om te realiseren.
 
Het zal nog even duren voordat de toolkit beschikbaar is; volgens Amazon duurt het tot “later dit jaar”. Onder meer Bose, Beyerdynamic, Jabra en iHome werken met het bedrijf aan de integratie.