Apple toonde deze week tijdens het Spring Forward-event een hoop applicaties voor de Apple Watch, waaronder grote namen zoals Twitter en Instagram. Amazon ontbrak echter, een bedrijf dat bekend staat om haar vernieuwende toepassingen.  Amazon komt echter ook met een app voor de Apple Watch, zodat je vanaf je pols kunt winkelen.

Amazon op de Apple Watch

Gebruikers met smartwatches die op Android Wear draaien kunnen al langer via hun horloge producten aanschaffen en aan hun wishlist toevoegen, door bijvoorbeeld met hun stem aan te geven waar ze naar op zoek zijn. Via het "1-click shopping systeem" kan je binnen een paar stappen afrekenen. De afgelopen dagen deed het gerucht de rondte dat het bedrijf binnenkort ook een app gaat uitbrengen voor de Apple Watch.

Dat gerucht lijkt te kloppen, want vandaag liet een woordvoerder van Amazon dan ook indirect weten dat het bedrijf bezig is met een applicatie, in een reactie op TechCrunch. De techsite vroeg Amazon of ze van plan waren een app te ontwikkelen voor de Apple Watch,en het officiële antwoord van Amazon luidt:

"Amazon is continu bezig met innoveren voor onze klanten. We zijn toegewijd om overal te zijn waar onze klanten willen winkelen, inclusief horloges. We hebben al een Amazon winkel-app voor Android Wear, en zijn aan het kijken naar welke andere apparaten we kunnen uitbreiden."

Of de app voor de Apple Watch precies hetzelfde gaat werken als de app voor Android Wear smartwatches is nog niet bekend, maar de kans is groot dat de gebruiks--ervaring grotendeels hetzelfde zal zijn.