Amazon kennen we allang niet meer als alleen een webwinkel; nu zou het bedrijf zelfs een eigen augmented reality-bril willen maken. Het zou in elk geval niet vreemd zijn, aangezien het bedrijf ook tablets, HDMI-dongles, speakers en settopboxen in het assortiment heeft.

Gerucht: Amazon maakt eigen augmented reality-bril

Wanneer je denkt aan het merk Amazon, dan denk je allang niet meer aan alleen een webwinkel. In de afgelopen jaren produceerde het bedrijf zelf zijn eigen tablets, settopboxen, speakers, HDMI-dongles en ook zijn eigen smartphones, dus we kunnen wel stellen dat Amazon met de populaire producten van deze tijd meegaat. Een eigen augmented of virtual reality-bril is dan eigenlijk nog hardware dat mist in het assortiment, maar daar komt binnenkort misschien verandering in dankzij een nieuw opgedoken Amazon-patent.

Amazon heeft namelijk een augmented reality-bril gepatenteerd (zie bovenstaande afbeelding). Augmented reality is anders dan virtual reality en voegt een extra laag aan informatie toe over de werkelijkheid. Het idee is dat augmented reality de komende jaren aan populariteit gaat winnen. Zowel Google als Microsoft hebben al een augmented reality-bril geproduceerd (die nog niet verkrijgbaar zijn), dus het zou niet vreemd zijn als Amazon met deze trend meegaat doen. Het is nu wachten op de officiële aankondiging van het bedrijf.