Volgens het analistenbureau Canalys is het zo dat Apple ongeveer zeven miljoen Apple Watch-smartwatches heeft verscheept sinds de lancering van het apparaat eerder dit jaar. Mocht dit kloppen, dan loopt de hardwaremaker ver voor op de concurrentie.

'Apple Watch is zeven miljoen keer verscheept'

Het analistenbureau denkt te weten hoe vaak Apple de Apple Watch verscheept heeft, namelijk zeven miljoen keer. Mocht dat cijfer kloppen, dan loopt Apple in elk geval ver voor op de concurrentie van dit moment. Volgens hetzelfde verslag van het bureau, heeft geen enkele andere fabrikant dit jaar een cijfer van boven de driehonderdduizend weten te behalen. Zelfs Pebble niet: die moet het doen met meer dan tweehonderdduizend verscheepte smartwatches, onder meer dankzij de onlangs gelanceerde Pebble Time Steel.

Uiteraard zegt het aantal verscheepte modellen niets over de verkoop van een apparaat - het enige dat het ons vertelt, is dat er dus een x aantal modellen zijn verscheept naar winkeliers. Apple wil maar niet naar buiten brengen hoeveel Apple Watches er zijn verkocht tot op heden - analisten claimen een getal tussen de drie en zes miljoen stuks, terwijl Apple zelf aangeeft dat het "erg goed" gaat met de verkoop. Wel liet Tim Cook heel even blijken dat de smartwatch meer dan drie miljoen keer is verkocht - maar een bevestiging kregen we niet.