De geruchten dat Xiaomi spoedig met een smartwatch op de markt gaat komen, blijven aanhouden. Het medium Gizmo China weet inmiddels zelfs meer informatie naar buiten te brengen. Zo schijnen we de smartwatch nog in 2016 te kunnen verwachten, zo is naar buiten gebracht door Pan Jiutang, een analist uit China. Ook andere informatie werd door de analist naar buiten gebracht.

Pan Jiutang over de Xiaomi smartwatch

Volgens Pan Jiutang kunnen we de Xiaomi smartwatch spoedig op de markt verwachten. Wat betreft het energieverbruik zou het horloge van het Chinese bedrijf vergelijkbaar zijn met de wearables van Garmin. Het zou ook kunnen dat Jiutang alvast informatie naar buiten heeft gebracht over de prijzen van de smartwatches, al is dat niet helemaal duidelijk.

De analist vroeg zijn volgers namelijk wat de ideale prijs zou zijn voor de Xiaomi smartwatch. Men kon vervolgens kiezen tussen twee opties: 999 Yuan, omgerekend 152 dollar, en 1599 Yuan, 243 dollar. Het is dus niet ondenkbaar dat er twee varianten op de markt komen en dat dit de prijzen worden. Afwachten wanneer Xiaomi zelf met informatie naar buiten komt over zijn aanstaande smartwatch. Op 29 april brachten we al naar buiten dat Xiaomi bevestigd had aan een smartwatch te werken. Afgelopen week lanceerde Xiaomi zijn Mi Band 2 in China.