Ook de Fossil Q Founder is deze week van Android Wear 1.5 voorzien, nadat het gros van de Android Wear-smartwatches de update al hadden ontvangen. De update is niet zo groot als Android Wear 2.0, maar brengt wel welkome veranderingen met zich mee.

Download Android 1.5 voor Fossil Q Founder

De meeste Android Wear-smartwatches zijn inmiddels wel voorzien van de nieuwste versie van Android Wear, dat op moment van schrijven nog Android Wear 1.5 is. Desondanks is het alsnog goed om te weten dat niet élke smartwatch met Android op de nieuwste versie draait, dus is het nog handiger om te weten wanneer dat wel zover is voor het slimme horloge dat je misschien om je pols hebt hangen. De eerste berichten over de update voor de Fossil Q Founder zijn inmiddels binnengekomen: de update is ook voor die smartwatch gearriveerd.

De update is wellicht niet net zo groot als Android Wear 2.0, maar brengt wel een aantal welkome features met zich mee. Zo is het nu mogelijk de smartwatch vanuit de opties opnieuw op te starten, kunnen gebruikers zien wanneer het slimme horloge voor het laatst is voorzien van een beveiligingsupdate (in het Over-scherm) en sommige mensen melden ook dat de synchronisatieproblemen met Android N is opgelost. Het kan nu nog ongeveer een week duren voordat de update arriveert: houd dus je Fossil Q Founder in de gaten.