Een tijdje terug hebben we uitgebreid geschreven over de nieuwe features die Android Wear 2.0 biedt, maar er is ook wat veranderd in negatieve zin. Google maakt het in de nieuwste versie van Android voor smartwatches namelijk niet meer mogelijk om Google Play muziek te downloaden van je smartphone naar je smartwatch.

Google wil slimme horloges met Android Wear 2.0 meer stand-alone horloges maken, met een eigen versie van de Play Store en apps die onafhankelijk van je smartphone werken. Dat betekent echter ook dat Google Play Muziek een aantal features verliest. Zo is het niet meer mogelijk om muziek van je smartphone naar je smartwatch te downloaden. Daarbij is het aantal directe downloads voor je smartwatch vrij beperkt.

In eerdere versies van Android Wear kon je precies aangeven welke muziek van je smartphone gesynchroniseerd werd met je smartwatch. In Google Play Music op een Android Wear 2.0 horloge is deze mogelijkheid verdwenen. In plaats daarvan moet je nummers direct naar het horloge downloaden. Hiervoor moet je lang drukken op een album of playlist. Dit betekent dat wanneer je een specifiek nummer wilt luisteren, deze in een playlist moet staan of het hele album moet downloaden. Ook moet je horloge direct op Google Play Muziek inloggen.