De uitrol van Android Wear 2.0 is al een tijdje geleden gestart en nu is het wachten totdat het gros is overgegaan op het nieuwe systeem. Steeds meer fabrikanten maken bekend wanneer consumenten de grote update kunnen verwachten.

Android Wear 2.0 onderweg voor twee smartwatches

Aan het begin van het jaar kondigde New Balance een nieuwe smartwatch met Android Wear aan: de RunIQ. Deze smartwatch draait nog altijd op de eerste versie van Android Wear, maar daar komt binnenkort verandering in. Het merk heeft namelijk laten weten dat de uitrol van Android Wear 2.0 voor het slimme horloge binnenkort van start gaat. Aangekondigd is dat de update voor 14 april van start gaat en vanaf dat moment dus bij de consument kan aankomen. Het kan vanaf dat moment nog enkele dagen duren voordat je zelf de update ziet.

Daarnaast heeft LG dit weekend bevestigd dat de G Watch R en de Watch Urbane de update hebben ontvangen (die kan dus elk moment bij je aankomen), iets dat we al wisten. Maar het bedrijf brengt ook naar buiten dat de LG Watch Urbane 2nd Edition binnenkort wordt voorzien van het nieuwe Android Wear. Wear 2.0 wordt niet later dan mei uitgerold. Maar ook hier geld dat je de update niet meteen op 1 mei hoeft te verwachten. Het uitrollen van updates gaat meestal in fases, waardoor het dus kan zijn dat je nog enkele dagen moet wachten.