Er zijn foto's opgedoken van nieuwe smartwatches van LG. Mogelijk zijn dit de horloges die samen met Google gemaakt zijn. Helaas is de foto niet in hoge kwaliteit, maar ze geven wel een indruk van wat we eventueel kunnen verwachten.

LG-smartwatches met Android Wear 2.0 te zien op foto - gerucht

Op de bovenstaande afbeelding staan twee foto's van wat mogelijk de nieuwste smartwatches van LG zijn. Deze smartwatches zouden worden gemaakt met Google en draaien op Android Wear 2.0, dat op 9 februari gepresenteerd zou moeten worden. Samen met die software zouden de smartwatches worden aangekondigd op die dag, maar Google heeft het nog niet bevestigd. Wel heeft het bedrijf bevestigd dat er nieuwe smartwatches aankomen, maar de zoekmachinegigant heeft er verder nog geen details over vrijgegeven op moment van schrijven.

De smartwatches zouden geen Google-merk gaan krijgen en in plaats daarvan door het leven gaan als de LG Watch Sport en Watch Style. De grote variant krijgt een 1,38"-scherm, terwijl de kleine een display krijgt van 1,2-inch. Verder krijgt de Sport meer werkgeheugen (768 tegenover 512 in de Style), een sim-kaartsleuf, hartslagmeter en gps. De Style krijgt die features niet, maar krijgt wel een IP67-certificatie. De Sport krijgt een IP68-variant. Ook zou alleen de grote versie, de Sport, worden voorzien van een nfc-chip, voor onder andere betalingen.